Verlan Vappu 2023

Sarjassaan toinen Verlan Vappu-tahtumamme onnistui oikein loistavasti. Iloista juhlijaa riitti koko päivän ajaksi tasaiseen tahtiin. Sää salli tapahtumaa, vaikka etukäteen jännitettiinkin miten säiden kanssa oikein käy.

Tarjolla oli vappuisten syötävien (mm. munkit, simat, hattarat, makkarat, lihapiirakat, letut) lisäksi oikein mukavaa ohjelmaa. Taikuri Elmo Huovila viihdytti yleisöä huimilla ja hauskoilla tempuillaan, lapsiyleisö sai hupia kerrakseen, myös aikuisyleisölle oli omat ajatustenlukutemput. Livemusiikista vastasi WPK Kuulapäät Heinolasta. Kuulapäät esittävät eri puhaltimilla kaikille tuttuja kappaleita uudelleen sovitettuina. Jaalan VPK esitteli kalustoaan, jonne perheen pienimmillä oli mahdollisuus päästä tutustumaan. Myös lapsille sopiva maasto- ja rakennuspaloharjoitus oli suosittu, kunhan vain iskät pumppasivat sammuttimen pumppua tiuhaan niin "tulipalot" kyllä sammuivat. Maksuttomia kasvomaalauksia oli tarkoitus tehdä muutaman tunnin ajan, mutta innokkaita maalattavia riitti jonoksi asti joten yliajalle mentiin.

Museo tarjosi koko päiväksi maksuttomat museokierrokset, kello 12 kierroksella rikottinkin kaikkien aikojen kävijäennätys. Museon tallirakennuksen puodit avasivat kesäkaudeksi ovensa, palvellakseen aina lokakuun ensimmäiseen viikonloppuun saakka.

Lämmin kiitos kaikille tapahtumassa käyneille ja yhteistyökumppaneillemme! Verlan Tapatumat jää suunnittelemaan, että mitähän kivaa ensi vuodeksi keksitäänkään. Ideoita ja yhteistyöehdotuksia saa lähettää: verlantapahtumat@gmail.com

Valokuvat, teksti ja sivuston ylläpito: Tuija Pukka