Verlan Joulu kiittää!

Verlan ensimmäiset joulumarkkinat on saatu päätökseen ja Verla on siivottu talviunille.

Markkinat sujuivat yli odotusten ja on aika kiitosten. Yksin meistä ei kukaan tällaista pysty järjestämään.

Kiitos teille n. 2000 kävijää ja huikeat 36 myyjää.

Jättimäinen kiitos Verlan tehdasmuseolle, joka uskoi ideaan ja antoi meille upeat puitteet käyttöön.

Ison kiitoksen ansaitsee myös Jaalan kotiseutusäätiö, joka antoi rahallisen tukensa tapahtuman järjestämiseen, kiitos.

Sekä kaikki tapahtuman yhteistyötahot: Joulupukki, Verlan kyläyhdistys, Jaalan Kädentaitajat ry, Torkel Design, Pikku Kippo / Papier Atelje, Ravintola Verla, Jaalan Jalopeurat, Kouvolan Metsäveikot, Kuusankosken Musiikkiluokat/ 4M, Tykkimäen Sirkuskoulu, Routa Design ja Kotieläinpiha Onnenkavio.

Kiitos!

Huikea ensimmäinen kerta, katsotaan mitä keksitään ensi jouluksi. Ja kesähän on tässä väissä vielä....

Palautetta ja ideoita voi laittaa osoitteeseen verlantapahtumat@gmail.com.

Myyjät ja yhteistyökumppanimme tapahtumassamme 26.11.2022:

Museon Kuorimossa: Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys, KSEY ry. Lankojen Lumo- Kudottua ja neulottua. Tuike-kynttilät- Jälkiruoka-annoksen näköisiä kynttilöitä. Silja-Riitta Uuttu-Ovikransseja, koreja, kortteja jne. Minteri Design- Puukylttejä ja koruja puusta sekä fimomassasta. Nirvana Lifestyle Oy- Paikalliset kahvit, teet ja makeiset. MainNe Oy -Huovutustuotteita. Maarit Liimatainen-Käsitöitä ja ehkä saaristolaisleipää. Elsan Ekopaja-Käsintehdyt saippuatuotteet. CANDAVON-Kynttilöitä ja saippuoita. Helena Hyyrynen-Sukkia, pipoja ja pellavasydämiä. RipeS Design-Kierrätystuotteet. Bebe Design- Lastenvaatteita. Kässä-Kälyt-Tonttuja ja makrameeta. Hahkija ry-Käsityö- ja askartelutuotteita, keramiikkaa ja lasitöitä. Maanatiri- Valokuvatekstiilejä. Adenia-Käsintehtyä saippuaa. Nipen Purkkipaja-Kierrätyskorut yms.

Kollamakasiinissa: SokeriKoukku Oy-Marmelaadia ja käsitöitä. Vekarat-Lasten trikoovaatteita. Regina Kask-Käsityötuotteita mm. puusta.

TARUkaupassa: Paavolan kotijuustola-Juustoja. Raussilan tähtivilja-Jauhotuotteitta ja hapanjuurileivonnaisia. Jurgens Schoeman-Verlan hunajaa ja karjalanpiirakoita. Elisa Lönnroth-Hapanjuurileivonnaisia ja havukransseja. Eija Arvila-Leivonnaisia, hilloja ja mehuja.

Ulkoalueella: Antonius Design- Koruja, asusteita ja saippuoita sekä joulukoristeita. Puotimaalla-Konttipuoti. Hinkkuri Highland ja Wool&Woodpecker-Ylämaan naudan lihaa ja villatuotteita. Pirjo Arminen-Käsityönä tonttuja, enkeleitä, jouluisia asetelmia ja -kransseja. Ismo Koskela- Käsityötuotteita. Aurantola-Lampaannahkatossuja

Tallirakennukset puodit ovat auki, joissa myös myyjiä tuotteineen: Jaalan kädentaitajien TILKKU puodissa Tallirakennuksessa Artruukin keramiikkaa, Raitaset-villahousuja, Marken isoäidinneliökransseja ja -koristeita sekä kranssipaja. Torkel design persoonallisia ja laadukkaita metalli- ja puusepäntuotteita. Pikku-Kipossa keramiikkaa ja ruusukynttilöitä ja Sirkku Salinin Papier Ateljee, käsintehtyä paperia ja kortteja.

Lisäksi alueella on ruokakojuja, joissa tarjolla suolaisen ja makean nälkään helpotusta: Ravintola Verla Kollamakasiinissa, Verlan kyläyhdistys ry Keilapaviljongissa sekä ulkoalueella- makkaraa, jouluisia leivonnaisia, kuumia juomia, Partiolippukunta Jaalan Jalopeurat ulkoalueella -lettuja ja joulukalentereita sekä Partiolippukunta Kouvolan Metsäveikot tallirakennuksen ulkopuolella- joulupuuroa.

Valokuvat: Tuija Pukka (klikkaamalla saat kuvat suuremmiksi).

Kansallispukujen tuuletus 5.8.2022

Perjantain 5.8. virallinen Kansallispukujen Tuuletuspäivässä Verlassa oli oikein mukava tunnelma. Lämmin K I I T O S kaikille päivään osallistuneille! Kaiken kaikkiaan kansallispukuun puketuneita oli päivän kävijöistä n.50 hlöä. Puvut edustivat Suomea aika kattavasti, oli Etelä-Pohjanmaan, Jaalan, Tuuterin, Tuukkalan, Euran yms....

Päivän onnistumiseen takasivat: Aitomäen kansantanssijat, Kymenlaakson kansanmusiikkiyhdistys, Lempo ry, Verlan tehdasmuseo, Taito Shop-Kouvola, Elisa Levikari ja Verlan Tapahtumat ry.

Valokuvat: TuijaPukka

Verla 150 vuotta

Verlan hiomotoiminta 150 vuotta, tehdasmuseo 50 vuotta ja 25 vuotta maailmanperintökohteena juhlimme 14.5.2022.Lukuisat vieraat ja Verlan tapahtumat ry:n hallitus nautti museon järjestämästä tapahtumasta kauniissa ja lämpöisessä kevätkelissä. Meillä itsellämme oli pieni onnenpyörä- ja arvontapiste, josta oli mahdollisuus voittaa paikallisia tuotteita. Päivä sujui oikein mallikaasti museon tarjoaman ohjelman ja kakkukahvien merkeissä. Myöskin uudet näyttelyt, UPM Bioarki ja Verla 150 vuotta avattiin. Lisäksi julkaistiin Verlan tehdasmuseo 50 vuotta -juhlajulkaisu.Ohjelmaa oli laidasta laitaan ja kaikki näyttivät viihtyvät erittäin hyvin. Olipas rento ja mukava tunnelma!

Valokuvat: Tuija Pukka

Verlan Vappu 2022

Vuosi 2022 starttaa Vappuna, jolloin museo ja sen puodit avaavat ovensa. Puodit ovat avoinna: 10.30-16.00Itse tapahtuma Ver­lan Vap­pu 1.5. klo 11-15 Museon opastuksille pääsee osallistumaan klo 12 ja klo 14 maksutta. Voit myös kokeilla pajupillien ja tuohisormusten tekoa sekä taontaa. Taikuri Matias Husgafvel tekee huimia taikojaan klo:13.00 ja musiikista vastaa kansanmusiikkiyhtye Hilppa. Nälän pitävät loitolla Museon ravintolan ruoat tai Jaalan Jalopeurojen eli partiolaisten letut ja Verlan kyläyhdistyksen grillimakkarat ja mukkikahvit.Taphtuma onnistui oikein loistavasti, kiitos teille jotka kävitte Verlassa, teitä oli päivän aikana kaiken kaikkiaan n.500. Keväinen sää suosi meitä ja saimme nauttia auringosta lähes koko päivän, ainostaan viimeisen tunnin aikana tuli pieni ripaus vettä. Seuraava tapahtuma onkin jo 14.5. jolloin juhlimme Verlan syntymäpäiviä. Lisätietoa lähemmin täältä ja meidän Somesta sekäVerlan omilta nettisivuilta www.verla.fi

Valokuvat: Tuija Pukka